Kerkstraat 28
2377 AS Oude Wetering
+31 (0)71 331 55 15

Shockwave

Shockwave therapie is één van de jongste ontwikkelingen om weefsel op een natuurlijke manier snel te genezen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat, afhankelijk van het soort en de ernst van de klacht, bij 60% tot 85% bij onderstaande klachten goede tot zeer goede resultaten bereikt wordt. Wanneer na 4 behandelingen geen verbetering van de klacht ontstaat moet heroverwogen worden of Shockwave therapie een geschikte aanvulling op de behandeling is. In de meeste gevallen zullen er rond de 8 behandelingen nodig zijn.

Shockwave therapie wordt m.n. bij de volgende aandoening toegepast:

1. Hielspoor of fasciitis plantaris.

2. Langdurige schouderklachten, met of zonder kalk afzetting op pezen of kapsels.

3. Tenniselleboog

4. Golferselleboog

5. Jumpersknee

6. Achillespees blessures

1. Hielspoor of fasciitis plantaris.

Hielspoor geeft een vervelende zeurende en soms stekende pijn onder aan de hak. De klachten ontstaan in 95 % van de gevallen door overbelasting van de peesplaat. Meestal is door middel van onze echo opnamen een verdikking te zien van de aanhechting van de peesplaat bij de hak. In veel gevallen zien we ook een kalk of bot spoortje in het verloop van diezelfde aanhechting. Daar voelt u ook de drukpijn.

Symptomen kunnen zijn: nachtelijke stekende pijn, ochtend pijn, startpijn bij opstaan, pijn na langere tijd lopen of staan, pijn tijdens langere tijd autorijden. En heel typisch:, u gaat op uw voorvoet lopen om de pijn te vermijden. Hielspoor is een niet zichtbare aandoening, die door uw omgeving lang niet altijd begrepen wordt. De klacht veroorzaakt een niet te onderschatten inbreuk op alle belaste activiteiten in het dagelijks leven en daarmee op uw sociale leven. Tennissen, hardlopen, wandelen, shoppen, dansen etc is er niet meer bij.

2. Langdurige schouderklachten, met of zonder kalk afzetting op pezen of kapsels.

Meestal zijn de symptomen: nachtelijke pijn. U kunt niet op de schouder liggen. De pijn is vermoeiend , zeurderig. Soms schietende en verlammende pijn bij het heffen van de arm boven schouder niveau. Jas aantrekken, kleren boven uw hoofd uittrekken, de hand achter op de rug brengen is soms onmogelijk. Haren wassen en bijna alle reikende arm bewegingen zijn pijnlijk.

In de meeste gevallen is er sprake van een “impingement“ ofwel inklemming van een van de kapselspanners van uw schouder. In het ergste geval kan er sprake zijn van een “ruptuur“ ofwel scheur in het kapsel.

3. Tenniselleboog

U hebt de strekspieren van de onderarm en hand overbelast. Er is sprake van drukpijn bij de aanhechting van de pees van de strekspier aan het uitstekende bot aan de buitenkant van de elleboog. Daar neemt u ook een kiespijnachtig gevoel waar. Zeurende pijn in de strekspieren. Soms snijdende pijn bij wringen, knijpen, handen geven, tandenpoetsen. U kunt soms geen kopje thee of koffie optillen.

4. Golferselleboog

Dit is de tegenover gestelde variant van de tenniselleboog. De buigspieren van uw onderarm en hand zijn overbelast. U voelt nu de pijn aan het botje aan de binnenkant van de elleboog. Handen en haren wassen kan pijnlijk zijn, evenals een boek met twee vlakke handen tegen elkaar drukken.

5. Jumpersknee

Pijn vlak onder de knieschijf op de kniepees. Op de knie zitten is bijna onmogelijk. De knie is niet gezwollen. Op onze echo is de blessure goed te zien. soms zit er kleine kalk haardjes in de pees. Vooral sporters, die veel moeten afzetten en springen – volleybal, handbal, basketbal – hebben er bij deze aandoening behoorlijk last van.

6. Achillespees blessures

Deze klachten komen zowel eenzijdig als gelijktijdig links en rechts voor. Goed herkenbaar van buiten is de drukgevoelige verdikking in het middelste deel van de achillespees. Het is de dikste en sterkste pees van ons lichaam. Echter na het dertigste levensjaar verdwijnt de doorbloeding in dat middelste gedeelte aanzienlijk. Deze plek is het meest vatbaar voor over belasting.